top of page

Vaspitna jedinica  "Mogli"

Poletarac 1

Leptirić

Mogli

Mali Princ

Zvjezdani vrt

Uređenje dvorišta

Vrijedni kolektiv JPU "Ðina Vrbica" sa puno elana i u vedrom duhu, nastavlja sa realizacijom planiranih aktivnosti. Tokom vikenda, organizovane su akcije uredjenja dvorišta VJ "Poletarac1" i "Mogli". Akciju u vaspitnoj jedinici ''Poletarac1" podržali su i učenici SSŠ "Sergije Stanić" sa svojom profesoricom Mirjanom Vukčević. Od srca im zahvaljujemo što su doprinijeli da dvorišta za igru naših mališana budu ljepša i uredjenija. Takodje veliku zahvalnost iskazujemo i roditeljima, koji su učestvovali u akciji uredjenja u VJ "Mogli". 

Povezana aktivnost:  Uređenje dvorišta VJ "Poletarac1"

Proljećni maskenbal 🌺 

Djeca su zajedno sa svojim učiteljicama i u pratnji roditelja, defilovala oko vrtića i Resursnog centra, gdje su se i zadržala da bi roditelji mogli da ih fotografišu. Djeca su bila zadovoljna svojim maskama. Roditelji i vaspitačice starije vaspitne grupe 2 bili su kreativni, pa su u okviru Eko-škole, iskoristili kese i od istih napravili dio maske i bili prepoznatljivi po njihovim žutim majicama. 
Osoblje vrtića "Mogli"

Svjetski dan pčela

U okviru međunarodnog ENO programa, u VJ "Mogli" realizovana je akcija povodom prvog Svjetskog dana pčela. Pored djece i osoblja ove vaspitne jedinice, u akciju su se uključili i roditelji.

Zagađivanje mora

U okviru Eko-škole i teme koju trenutno obrađujemo u Vj "Mogli" , održana je edukativna prezentacija u starijim vaspitnim grupama. Prezentacija pod nazivom "Zagađivanje mora", djeca su imala priliku da vide zašto je značajna morska trava i kakva je uloga iste. Cilj prezentacije je podizanje svijesti o čuvanju prirode i očuvanju iste od raznih zagađivača. Prezentaciju je održala Maja Kandić iz NVO " Green Home".

Vaspitačice: Maja P., Irena M., Sandra K., Slavica K. i Vesna M.

Video

Zeleni prstići

U okviru realizacije pilot projekta "Zeleni prstići" održana edukativna radionica u starijim vaspitnim grupama. Cilj istih je podizanje svijesti o obnovljivim izvorima energije, zaštiti životne sredine i racionalnom korišćenju energije. Radionice su održali predstavnici kompanija E3 Consulting iz Podgorice i Build Energy Team (BET) iz Beograda.

Vaspitačice: Maja Pejović, Sandra Krstonijević, Slavica Kovačević, Vesna Marković

Novogodisnji ukrasi

Aktivnost u oviru projekta Eko skole, u saradnji sa roditeljima odrađena je radionica "Novogodisnji ukrasi". 
Od reciklažnog materijala izrađeni su produkti.

Cilj - stvaranje vesele atmosfere u saradnji sa roditeljima

Sredstva - ukrasi od kartona, ljepilo, vunica, kolaz papir, perlice, plasticne flase, salvete... 

Datum - 12.12.2017 godine - Starija jaslena grupa
Vaspitačica: Mirjana Rajković, med. sestra: Drgana Račić

bottom of page