top of page

Vaspitna jedinica "Zvjezdani vrt"

Ova vaspitna jedinica nalazi se u gradskoj opštini Golubovci u stambenoj zoni Golubovci bb, počela  sa radom 2013. godine.

Sađanje baštenskog cvijeća

Akcije u okviru programa ''Eko škola'' i dalje traju i ulaze u završnu fazu za ovu školsku godinu. Naime, zahvaljujući roditeljima i ljudima dobre volje, koji su donirali baštensko cvijeće za VJ "Zvjezdani vrt'' i ''Mogli '' danas su djeca ,vaspitači i član Eko -odbora, majka Sandra Dječević oplemenili dvorišni prostor ovih VJ.
Zahvaljujemo se poljoprivrednoj apoteci ''Agro euro'' na donaciji i roditeljima VJ ''Mogli'' što podržavaju naše akcije i projekte.

Branje plodova iz plastenika

Danas su djeca iz odbora -Eko -škole- "brala plodove svog rada ''. Naime, začinsko bilje: luk, celer, mirodjije, peršun, nanu, koje su sami gajili, odnijeli su kuvaru Rašu, koji je začinio supicu istim, a djeca su je u slast pojela ,ponosno ističući da su oni to gajili. Tako je postignuta korelacija sa preduzetničkim učenjem ,i ostvareni postavljeni zadaci u potpunosti. VJ " Zvjezdani vrt"

Svjetski dan pčela

U okviru međunarodnog ENO programa, u VJ "Zvjezdani vrt" realizovana je akcija povodom prvog Svjetskog dana pčela. Djeca i zaposleni posadili su sadnice, koje su dobili od Agrocentra. U akciju su se uključili i roditelji iz Eko odbora.

Rastimo i cvjetajmo zajedno

Dugo očekivan sunčani dan, mališani i vaspitači VJ ''Zvjezdani vrt'' su iskoristili za realizaciju planirane aktivnosti u okviru programa -Eko škole- "Rastimo i cvjetajmo zajedno''. Djeca srednjih vaspitnih grupa su zasadila po jednu saksiju cvijeća, koju će zalivati i njegovati do polaska u školu. Njihovi drugari iz starijih grupa su posjetili poljoprivredne apoteke, u blizini vrtića, gdje su dobili potrebna saznanja o proljećnoj sjetvi .Takodje su dobili sjemena ranog povrća, koja će posijati u mini plasteniku, čije je postavljanje planirano naredne nedelje. Pomoć u uredjenju dvorišta pružilo nam je i DOO " Zelenilo", koje je pokosilo travu.

Svjetski dan voda

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, mališani starijih vaspitnih grupa VJ ,, Zvjezdani vrt'', posjetili su Nacionalni park Skadarsko jezero. Posjetu su organizovali vaspitači i koordinatori projekta Eko - škola. Prilog možete pogledati u emisiji "Vrtićko'', a takodje pogledajte i fotografije uslikane prilikom posjete.

Video

Uređanje dvorišta

VJ ''Zvjezdani vrt '' je organizovala akciju na uređenju dvorišta (uklanjanje suvih stabala, orezivanje ograde, skidanje korova ). U akciji su učestvovala djeca starijih i srednjih grupa, vaspitači i tehničko osoblje. Akciju su pomogli i radnici JP ''Zelenilo'', koji su sa svojom mehanizacijom uklanjali suvo rastinje.

Klimatske promjene

Roditeljka iz odbora Eko-škole, inžinjer Milanka Baljević, održala je prezentaciju na temu „Klimatske promjene“. Prezentacija je imala edukativan sadržaj, prilagođen djeci predškolskog uzrasta, prikazan je animirani film sa jasnim porukama na datu temu.

Klimatske promjene-prezentacija

Roditeljka iz odbora Eko-škole, inžinjer Milanka Baljević, održala je prezentaciju na temu „Klimatske promjene“. Prezentacija je imala edukativan sadržaj, prilagođen djeci predškolskog uzrasta, prikazan je animirani film sa jasnim porukama na datu temu.

Otpad-resurs koji trebamo koristiti

U okviru programa "Eko skola" VJ "Zvjezdani vrt" je organizovala modnu reviju pod nazivom "Otpad-resurs koji trebamo koristiti". 
U ovoj reviji su ucestovala djeca svih vaspitnih grupa vrtica, kao i starija jaslena grupa.
Vaspitač: Jelena Jankovic. 
Istog dana napravljena je izlozba produkata rada na temu "Reciklaza" cime je zaokruzena ova tema.

Video modna revija i izlozba produkata od reciklaznog materijala

Sobno cvijeće

Briga o sobnom cvijeću, djeca iz Eko Odbora, V.J. „Zvjezdani vrt“ jednom nedeljno zalijevaju biljke u zimskim mjesecima.

bottom of page