top of page
Search

Mini biciklistička trka

Updated: Apr 25, 2018


U vaspitnoj jedinici ''Mali princ'' u Zagoriču, danas je održana mini biciklistička trka za najmladje, a u okviru projekta ''Eko škola'' takođe je postavljen i parking za bicikla, sve u cilju promocije zdravih stilova života i animiranja roditelja i djece da više koriste biciklo kao prevozno sredstvo.

Današnju trku otvorio je sekretar Sekretarijata za komunalne poslove Glavnog grada, Marko Rakočević, koji je istakao da je Glavnom gradu čast što na ovaj način učestvuje u projektu naše predškolske Ustanove.

''Ovo je prilika da najmladje upoznamo sa pravilima saobraćaja, već od malih nogu, što je važno za edukaciju, jer smo svjesni da kod nas saobraćajna kultura nije na nekom zavidnom nivou. Na ovaj način razvijamo i sportski i takmičarski duh, koji treba da krasi naše najmladje sugradjane i pomoći će im da kasnije izrastu u kvalitetne ljude. Vaša biciklistička staza je nešto pionirsko u odnosu na ono što radi Glavni grad, ali u korelaciji. Glavni grad je u poslednje 3 godine izgradio oko 30km biciklističkih staza, kako bi promovisao biciklizam, uticao na zaštitu životne sredine i smanjio frekvenciju saobraćaja, tj. smanjio broj vozila na ulicama, i povećao broj biciklista. Predškolske Ustanove će u ovakvim akcija kao što je Vaša uvijek imati podršku Glavnog grada.'', navodi Rakočević.

Parking, koji je danas postavljen u sopstvenoj režiji JPU ''Đina Vrbica'', jedan je od pet parkinga za bicikla, koji će biti postavljeni ispred naših vaspitnih jedinica. Prvi parking donirala nam je NVO ''Biciklo.me'', i on je u februaru postavljen ispred VJ ''Leptirić''.

''Mi kao menadžment koji upravlja Ustanovom, gdje borave najmladji odnosno budućnost ovog grada, dužni smo da sve akcije, koje Glavni grad sprovodi i realizuje u cilju unapredjenja Podgorice u jedan moderan, evropski grad, podržimo. Konkretno u ovom slučaju mislim na izgradnju biciklističkih staza i parkinga, tj. da konkretizujemo ovakve akcije i sprovodimo ih na dječiji nivo.'', kaže Vuk Stanišić, direktor JPU ''Đina Vrbica''.

U današnjoj biciklističkoj trci učestvovalo je oko sedamdesetoro djece, koja su za učešće u trci dobila medalje sa logom Ustanove, a pobjednik Veljko Vučinić dobio je i pehar.FB: galerija98 views0 comments
bottom of page