top of page
Search

USKORO NOVI VRTIĆ U STAROJ VAROŠI

Updated: Feb 28, 2018

Ruinirani objekat u Staroj varoši uskoro će dobiti novo obličje. Radovi na adaptaciji objekta, koji je JPU ''Đina Vrbica'' ustupio Glavni grad ubrzo će početi, u zavisnosti od vremenskih prilika, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete.

Savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete, Milica Lekić istakla je da Ministarstvo i predškolske ustanove šire prostorne kapacitete vrtića na dva načina.

"Prvi je rekonstrukcijom već postojećih objekata koji se ustupaju na adaptaciju, u čemu je uspjeha do sada imala ustanova “Đina Vrbica”. Ona je ranije dobila prostor od Resursnog centra “Podgorica”, adaptirala ga spostvenim sredstvima i prilagodila za boravak preko stotinu djece. Nakon toga je dobila prostor u Staroj varoši od Glavnog grada, a nedavno je izabrala i izvođača radova, pa se, kako smo obaviješteni, radovi očekuju ubrzo. Dugoročno gledano, Ministarstvo radi na izgradnji sedam vrtića sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz projekat vrijedan 17 miliona eura, i ti vrtići su u različitim fazama”, navela je Lekić.


Direktor Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić izložio je detalje o adaptaciji novog prostora u Staroj varoši.

“Prostor koji je dobijen od Glavnog grada je oko 190 m2 i u njegovom sastavu će biti tri radne sobe. Završen je tender za izbor izvođača radova i to je DOO Refena. Procijenjena vrijednost radova je 61 000 eura, a kapacitet ovog objekta biće oko 120 djece. Grupe u ovoj jedinici će biti organizovane u skladu sa potrebama, a u ovom trenutku pretpostavlja se da će to biti dvije vrtićke i jedna jaslena grupa”, naveo je Stanišić.

94 views0 comments
bottom of page