top of page
Search

ZAVRŠEN DRUGI CIKLUS PROGRAMA „RODITELJSTVO ZA CJELOŽIVOTNO ZDRAVLJE“ U VJ „DRAGAN RADULOVIĆ“

U prostorijama VJ „Dragan Radulović“, završene su radionice za roditelje u okviru programa „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“. Riječ je o paketu programa roditeljstva koji je namijenjen jačanju vještina pozitivnog roditeljstva, prevenciji nasilnog disciplinovanja djece, koji je licenciran i ovo je drugi ciklus programa koji se sprovodi u našoj Ustanovi uz podršku UNICEF-a i Svjetske zdrastvene organizacije (SZO).

Program je namijenjen roditeljima djece uzrasta od 2 do 9 godina. Jedan ciklus sa roditeljima podrazumijeva 12 susreta, koji se organizuju jednom nedeljno u trajanju od dva sata.

Program je osmišljen tako da tokom 12 sesija roditelji uče jedni od drugih i na taj način stvaraju grupu podrške. U ovom programu nema mnogo teorije i predavanja, već je sadržaj ineraktivan i radilo se na poboljšanju komunikacije i odnosa sa djetetom, unapređenju roditeljskih znanja, vještina i osjećaja kompetentnosti , ali i na rješavanju konkretnih izazova /problema kada je roditeljstvo u pitanju.

Roditelji su zadovoljni, ispunjena su njihova očekivanja i od velikog im je značaja što su bili polaznici drugog ciklusa programa „Roditeljstvo za sjeliživotno zdravlje“.

Jučerašnjoj sesiji prisustvovali su polaznici programa, facilitatorke i gosti Osama Makkawi Khogali (šef predstavništva UNICEF-a ua CG), Ida Ferdinandi (koordinator programa), Danilo Lekić (prevodilac) i direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Nebojša Kavarić.

Planirana saradnja između pomenutih institucija.131 views1 comment
bottom of page