top of page
Search

ZAVRŠEN JE PETI CIKLUS PROGRAMA RODITELJSTVO ZA CJELOŽIVOTNO ZDRAVLJE U JPU „ĐINA VRBICA“

Program se realizuje u saradnji sa kancelarijom Unicefa u Crnoj Gori i Ministarstvom prosvjete.

Tromjesečnu školu roditeljstva nije omela aktuelna epidemiološka situacija, jer je sprovođenje programa nastavljeno putem Zoom aplikacije (internet platformi).

Od četvrtog ciklusa program se sprovodi u dvije grupe od po 12 roditelja maximalno, a zbog velikog interesovanja roditelja namjera je da se program širi.

Rezultati i utisci roditelja su i više nego zadovoljavajući, jer većina roditelja uspije da ostvari cilj u vezi sa vaspitnim djelovanjem, i rezultati bivaju brzo vidljivi ne samo u ponašanju djeteta i roditelja već u cjelokupnom funkcionisanju porodice.

Zahvaljujemo se svim roditeljima na učešću i posvećenosti koju su pokazali kroz tromjesečni program i UNICEF Montenegro na podršci u daljoj realiaciji programa.Prenosimo neka od kazivanja roditelja po okončanju programa:

„Kada vidim šta sam postigao sa svojim djetetom, shvatim da bih volio da to prođe moja sestra, brat, komšija, roditelji iz škole mog starijeg sina... Treba svi da prođu, nauče ovo... Svijet bi bio drugačije mjesto“

„Program mi je pružio veliku pomoć i podrška u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, kao i podršku meni kao roditelju. Komunikacija u grupi je bila velika podrška u prevazilaženju trenutne situacije“

„ Program je itekako dobrodošao, jer sam uvidjela sopstvene greške u odnosu sa djetetom“

„Pomogao je da se održi motivacija u primjenjivanju naučenih tehnika, sama grupa i voditeljice programa su djelovale ohrabrujuće i veoma podržavajuće kako bismo ostvarili svoj cilj“.
107 views0 comments
bottom of page